Bemutatkozás

Megalapítás

Dr. Barabás Katalin a „Rákóczi Kulturális Egyesület Mikola” civil szervezet megalapítója (2014).  Alipító tagok és egyben a vezetőség tagjai.

• Kállay Pál
  • Ungvári Tibor

Célunk: a közösség építése, melynek tevékenysége a magyar kultúra megőrzése, ápolása valamint évezredes hagyományaink felevenítése és tovább éltetése. Nemzeti öntudatunk és gyökereink megerősítése és gyermekeinknek ebben a szellemben való nevelése.

Alapító tagok

Dr. Barabás Katalin

Barabás Katalin biológus, kémikus, radioimmunológus a biológia tudományok doktora. Mikolában született 1934-ben (sz. Kállay Katalin). Felső fokú képesítést a Bólyai Tudomány Egyetemen és a Bukaresti Egyetem Fizika szakán szerzett.

Munkahelye Kolozsváron az orvosi és gyógyszerészeti intézetben (IMF) volt harminc éven keresztül. Ezen évek alatt munkája a betegek laboratóriumi vizsgálata volt, diagnózis céljából. Ugyan akkor tudományos kutatást is végzett állat kísérletek rádioizotópok segítségével, mely munkák eredménye hatvan tudományos dolgozat, melyeknek társszerzője vagy önálló szerzője. Ezen dolgozatok hazai vagy nemzetközi fórumokon kerültek közlésre. Jórészük nyomtatásban is megjelent bel és külföldi szakfolyóiratokban.

• A könyvtár felelőse. Tevékenysége: könyv kölcsönzés gyermekeknek és felnőtteknek a meghirdetett időpontban, ezen kívül a nap többi óráiban is.
  • Számitógépes film vetítés az iskolás gyermekek irodalmi oktatásával kapcsolatos témákról.
  • Ünnepségek alkalmával egy két vers adása, a verset szívesen szavaló gyermek számára.
  • A könyvtár állományának gyarapítása, adományok és könyvkiadók megkeresése által.

Közreműködő tagok

Kállai Karolina Kallai Karola

Vallás és történelem tanár a citera oktatás felelőse. Feladata a citerázni óhajtó gyerekek és ifjak megkeresése, az órák időpontjának meghírdetése.

Márkus Tamás AttilaMárkus Tamás Attila

Természetvédelmi mérnökit és tanárit végzett Kolozsváron az Agrár Tudományok és Állat Orvosi Egyetemen, a Mikolai Rákóczi Kulturális Egyesületnél webgazda.
Elérhetőség: Email: tomiszm@yahoo.com ; Facebook Logo 2; Twitter PNG Clipart